Twee gewonden na instorten hijskraan Utrecht

Op de Maliebaan in Utrecht is maandag een hijskraan ingestort tijdens werkzaamheden. Twee personen zijn onder de last van de hijskraan terecht gekomen. De brandweer heeft hen bevrijd en een ambulance heeft de slachtoffers naar het ziekenhuis vervoerd.

Aan de achterkant van het bouwwerk is goed te zien dat een grote, zware betonplaat van de hijskraan is gevallen. Een deel kwam op een hoogwerker terecht. Degene die op de hoogwerker stond raakte bekneld en is met letsel aan zijn buik naar het ziekenhuis vervoerd. Een ander slachtoffer stond een een steiger en viel door de vallende plaat naar beneden. Beide slachtoffers maken het naar omstandigheden goed, meldt de Veiligheidsregio Utrecht.

Een traumahelikopter landde in de buurt. De politie heeft de Maliebaan inmiddels volledig afgezet.

Een naastgelegen kinderdagverblijf is voor de zekerheid ontruimd. Naar schatting zijn zo’n 30 kinderen naar een naastgelegen gebouw verplaatst.

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen