70 tot 100 kilo vuurwerk aangetroffen in kelderbox Nieuwegein

De politie heeft in een kelderbox aan de Zegelstede in Nieuwegein zo’n 70 a 100 kilo vuurwerk aangetroffen. De politie is al sinds 16:00 uur vanmiddag bezig met onderzoek en het leeghalen van de kelderbox. De politie kreeg de tip via Meld Misdaad Anoniem.

In de kelderbox werden ook geknutselde buisjes aangetroffen met een explosieve stof erin. De EOD heeft een klein beetje van deze stof op de locatie ontbrand en geconstateerd dat het behoorlijk brandbaar was. De EOD heeft de buisjes meegenomen en zal deze vernietigen.

Omwonenden zeggen dat de politie aan het einde van de middag met meerdere voertuigen in de straat aanwezig was. Volgens hen is er ook iemand door de politie meegenomen, maar de politie zegt dat er geen aanhoudingen zijn verricht. Omwonenden hebben ook gezien dat er grote dozen uit de berging werden gehaald.

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen