Auto ondersteboven in bevroren sloot Wilnis

Vrijdagnacht is een automobilist ondersteboven in een bevroren sloot naast de Mijdrechtse Dwarsweg terecht gekomen. Er werd groot alarm geslagen, omdat de auto met het dak onder water lag in een bevroren sloot. De deuren konden niet worden geopend vanwege de wal van de sloot. Uiteindelijk is het via de kofferbak gelukt de bestuurder uit de auto te krijgen.

Twee ambulances en meerdere brandweerwagens kwamen ter plaatse voor hulpverlening. Ook een traumateam uit Amsterdam werd opgeroepen, maar die hoefden niet ter plaatse te komen. De bestuurder is met een ambulance met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

De bestuurder reed vermoedelijk in de richting van Zuiderwaard. Ook in dit geval is verloor de bestuurder waarschijnlijk de macht over het stuur door gladheid op de weg. De Mijdrechtse Dwarsweg en het naastgelegen fietspad zijn zeer glad.

Een bergingsbedrijf heeft de auto uit het water getakeld en afgevoerd.

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen