Metershoge vlammen na explosie bij woning Odijk

Bij een woning aan de Dominee van Haaftenlaan in Odijk heeft vannacht rond 3:00 uur een forse explosie plaatsgevonden. Er is veel schade ontstaan. Twee bewoners zijn voor controle met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Door de knal sprongen de ramen van de woning en klapte de voordeur uit het kozijn. De vlammen reikten na de knal tot aan het dak van het huis. Kozijnen op de eerste verdieping en de dakrand zijn zwartgeblakerd. Buren schoten met brandblussers te hulp waardoor de vlammen snel konden worden gedoofd. De brandweer heeft de laatste vlammen geblust.

Tussen de puinhoop die door de explosie is ontstaan is een blauwe jerrycan te zien. Rond het huis is ook een sterke benzinegeur te ruiken. De politie heeft de getroffen woning inmiddels met linten afgezet en een plaats delict gemaakt. De recherche zal de ontploffing verder onderzoeken.

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen