Traumaheli landt in Hoef en Haag, aanrijding om de hoek

Een traumahelikopter is dinsdagmiddag geland in Hoef en Haag (Vianen) voor een medische noodsituatie in een woning. De helikopter deed drie landingspogingen in het dorp, maar moest die twee keer vlak boven de grond afbreken omdat de locatie niet geschikt bleek. Uiteindelijk landde de helikopter op een speelveldje aan de Glorie van Hollanderf.

Kort na de landing gebeurd er 100 meter verderop een aanrijding op de rotonde tussen de Lange Dreef en de Hoefslag. Een fietser wordt door een automobilist over het hoofd gezien en raakt bij de val gewond.

Ambulance en politie worden opgeroepen. Eén van de twee ambulances die voor de inzet in een woning was ingezet kan bij de aanrijding te hulp schieten. Ook de bemanning van de traumahelikopter assisteert even, maar het letsel valt relatief mee. Het slachtoffer wordt wel met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De traumahelikopter kan weer met vervolg en vliegt terug naar de basis op Rotterdam The Hague Airport.

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen