Brandweer voorkomt uitbreiding brand Maartensdijk

De brandweer is vanmiddag even na 12:30 uur uitgerukt voor een schoorsteenbrand aan de Achterweteringseweg in Maartensdijk. Omdat de woning is uitgerust met een rietenkap werd meteen een rietdekkersteam van de brandweer opgeroepen. Het rietdekkersteam van de naastgelegen Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek zat het dichtstbij en dus werd dit team gealarmeerd.

De brandweer had de situatie snel onder controle. Om er zeker van te zijn dat de brand zich niet onder het riet verspreidde moest een deel van het riet van het dak worden gehaald. Toen voldoende zicht op het dak rond de schoorsteen was kon met zekerheid het sein brand meester worden gegeven. Het snelle optreden van de brandweer heeft erger voorkomen.

Alle brandweereenheden zijn weer ingepakt en retour naar de kazerne. De Achterweteringseweg was in beide richtingen afgesloten voor verkeer.

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen