Twee gewonden bij ongeval A12 Odijk

Op de A12 bij Odijk zijn vanavond twee personen gewond geraakt toen ze met hun bestelbus hard tegen een RIMOB botsten. Dankzij het RIMOB systeem werd de impact van de klap afgeremd en konden beide inzittenden zelf uit de auto stappen. Omdat de klap desondanks hard is geweest zijn beide per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

RIMOB staat voor rimpelbuisobstakelbeveiliger en wordt onder andere toegepast op locaties waar een frontale botsing ernstig letsel tot gevolg kan hebben, bijvoorbeeld bij brugpilaren, middengeleiders en portalen langs de weg. Als een voertuig tegen de RIMOB botst krult het systeem op waardoor het voertuig geleidelijker wordt afgeremd. De frontale klap wordt daardoor minder hard, maar op hogere snelheid kan de botsing alsnog veel impact op het voertuig hebben.

Het ongeluk gebeurde op het begin van de afrit naar Driebergen en Zeist. Rijkswaterstaat sloot de afrit af, zodat de hulpdiensten veilig konden werken. Een takelbedrijf heeft het bestelbusje afgevoerd.

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen