Explosie bij voordeur woning IJsselstein

In IJsselstein is maandagmiddag een ontploffing geweest bij de voordeur van een woning aan de Spanjestraat. Daarna brak brand uit, maar door snel optreden van de brandweer werd voorkomen dat de brand de woning in trok. De gevel is behoorlijk zwartgeblakerd. 

Inmiddels is de straat ruim afgezet met linten en doen rechercheurs van het Forensisch Opsporingsteam onderzoek bij het huis. Er worden foto’s gemaakt en de rechercheurs bekijken onder andere waar deurbelcameras hangen die de explosie mogelijk hebben gefilmd. Bij het getroffen huis en het huis ernaast zijn hangen deurbelcameras, maar of die ook beeld hebben gemaakt is nog onduidelijk. 

In een prullenbak om de hoek van het getroffen huis troffen agenten een Action boodschappentas. Deze tas is veiliggesteld voor sporenonderzoek. 

De politie kan momenteel alleen zeggen dat er een knal is gehoord en dat er wordt uitgegaan van brandstichting. Het volgende signalement van een verdachte is via Burgernet verspreid. Het zou gaan om een man van 16 a 20 jaar oud. Hij droeg een zwarte broek, zwarte jas, rode schoenen met een witte zool en blauwe handschoenen. 

Vooralsnog is de verdachte niet aangetroffen.

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen