Zeven woningen ontruimd vanwege grote gaslekkage

Bij graafwerkzaamheden aan de Groenekanseweg in De Bilt is een grote gasleiding geraakt. De omgeving is ruim afgezet en zeven woningen zijn ontruimd.

Uit voorzorg wordt een kinderdagverblijf vlakbij het lek gesloten. De ouders is gevraagd hun kinderen te komen ophalen. De brandweer wil voorkomen dat het kinderdagverblijf later met spoed ontruimd moet worden, mocht de situatie rondom het gaslek onverhoopt veranderen. 

De gasleiding werd rond 10:40 uur geraakt. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht is de leiding compleet gebroken, waardoor het herstel langere tijd gaat duren. Ook het feit dat het een grote gasleiding betreft maakt het lastiger het lek met een tijdelijke oplossing te dichten. Vanwege de reparatiewerkzaamheden zitten omwonenden voorlopig zonder gas.

In de omgeving is een flinke gaslucht te ruiken. Bij de lekkage is ook goed te horen dat het gas met flinke druk uit de leiding blaast. 

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen