Machinist overleden na ongeval op spoor bij Maarn

Update 13 maart 2022 om 9:10 uur: De NS maakte vanmorgen bekend dat het slachtoffer een machinist van het bedrijf was. "Vandaag zijn wij een collega verloren", schrijft NS president-directeur Wouter Koolmees in een bericht aan NS-werknemers. "Dit afschuwelijke bericht raakt ons diep. Onze gedachten zijn bij de nabestaanden, die net gehoord hebben dat hij niet meer thuiskomt van werk. Dit moet verschrikkelijk heftig voor hen zijn. Net als de nachtmerrie die dit is voor onze collega's die ter plekke waren."

Wat er is gebeurd is niet bekend gemaakt, omdat het onderzoek nog niet is afgerond. De dienstregeling is wel weer volledig hervat. 

Op het treintraject tussen Driebergen-Zeist en station Maarn is zondagavond rond 19:45 uur een persoon om het leven gekomen. Het slachtoffer werd geraakt door een trein. Het is nog niet duidelijk waarom het slachtoffer op het spoor was, maar de NS zegt dat er sprake is van een ongeval.

Het treinverkeer tussen Driebergen-Zeist en Veenendaal ligt nog zeker tot maandag 1:30 uur stil vanwege het politie-onderzoek.

De inzittenden van de trein zijn met behulp van de calamiteitendienst van Prorail uit de trein geholpen. Voor hen was een bus geregeld die op de vluchtstrook van de naastgelegen A12 kon stoppen. De reizigers zijn naar station Driebergen-Zeist vervoerd.

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen