Explosieven aangetroffen in Utrecht

Update 16 maart 2023 om 17:40 uur: De politie bevestigt dat er daadwerkelijk een explosief is aangetroffen. De tas waarin het explosief zat werd aangetroffen door een voorbijganger. 

In een plastic tas die vanmiddag werd aangetroffen op de Voedselbos Rijnvliet in Utrecht zijn zeker drie geknutselde pakketjes aangetroffen. Aan elk pakketje zat een lange kabel.

De explosieven opruimingsdienst is nog altijd bezig met onderzoek bij de gevonden tas. De onderzoeker draagt een bombak en gaat voorzichtig te werk. De aangetroffen spullen worden onder andere onderzocht op sporen en er worden monsters genomen.

De tas lag vermoedelijk naast of onder een voetgangersbruggetje in het park aan de Voedselbos Rijnvliet. In het park is ook een speelveldje voor kinderen. Hoe de politie de tas op het spoor kwam is nog onduidelijk.

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen