Overval bij opticien Muntplein Nieuwegein

Update 29 maart 2023 om 17:20 uur: De man die gisteren kort na de overval werd aangehouden blijkt onschuldig. Volgens de politie voldeed de persoon aan het signalement, maar hij kon aantonen niets met de overval te maken te hebben. Dat betekent dat de politie nog altijd op zoek is naar de dader. 

Bij de Eyewish Opticien op winkelcentrum Muntplein in Nieuwegein is vanmiddag overvallen. Agenten wisten een verdachte in de buurt aan te houden.

Direct na de overval werd een signalement van de verdachte via Burgernet verspreid. Het zou gaan om een man van ongeveer 1.65 lang. Hij droeg een donkere jas, donkerblauwe joggingbroek, zwarte sjaal, zonnebril en een donkere pet.

In de omgeving van de Citerlaan, een straat op enkele honderden meters van Muntplein vandaan, heeft de politie een man aangehouden. De politie bevestigt dat de man vermoedelijk betrokken is geweest bij de overval, maar welke rol hij had wordt nog onderzocht. Agenten troffen ook een scooter aan die in beslag is genomen.

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen