Drie oplichters door politie aangehouden

De politie heeft drie 19-jarige mannen (2 uit Zeist, 1 uit Odijk) aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een digitale oplichtingszaak. Volgens de politie hebben de drie veel geld buit gemaakt.

Via sociale media boden de 19-jarige mannen onder nepaccounts en nepnamen diverse producten te koop aan. Na betaling door het slachtoffer werden de spullen vervolgens nooit geleverd. Vermoedelijk zijn enkele honderden mensen gedupeerd door de drie verdachte.

De politie kwam het drietal op het spoor doordat het telefoonnummer dat door de verdachten werd gebruikt, ook in een andere zaak naar voren kwam. Bij het landelijk meldpunt internetoplichting lagen vervolgens nog tweehonderd aangiftes die gelinkt konden worden. Vandaag werden de drie verdachten opgepakt en hun woningen doorzocht. Daarbij zijn onder andere horloges, dure kleding, een scooter, contant geld en elektronische apparatuur in beslag genomen. Het drietal zit nu vast voor verhoor.

Foto’s: Politie

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen