N228 dicht na ongeluk met politiemotor

Update 4 april 2023 om 13:20 uur: De agent was met meerdere politiemotoren bezig met een oefening. 

De motoragent fungeerde als 'spitser'. Wanneer de politie met motoren een voertuig begeleid, bijvoorbeeld een ambulance, gaan spitsers vooruit om bijvoorbeeld kruispunten af te zetten en op- en afritten vrij te maken van verkeer. Ze rijden daarbij vaak op hogere snelheden om zo ver voor het voertuig dat wordt begeleid uit te rijden. De politie onderzoekt nog wat er gisteren mis ging op de N228. 

Op de N228 bij De Meern is een agent gewond geraakt toen hij met zijn dienstmotor van de weg raakte. Het ongeluk gebeurde in een bocht vlakbij de Nedereindseweg. De agent is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hij was aanspreekbaar.

De N228 is in beide richtingen afgesloten vanwege het politieonderzoek. De VOA en het Tactisch Verkeersteam van de politie zijn daarvoor ter plaatse. De weg wordt pas later op de middag weer vrijgegeven.

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen