Hulpdiensten druk met gaslekken in Nieuwegein en Woudenberg

In de omgeving van de Kruyderlaan in Nieuwegein zijn vanmorgen meerdere appartementen ontruimd vanwege een gaslek. Bij graafwerkzaamheden ontstond rond 9:20 uur een flink lekkage waardoor gas onder hoge druk de lucht in spoot. Inmiddels is het lek gedicht.

De politie had de omgeving ruim afgezet en op verzoek van de brandweer werden ruim 10 appartementen ontruimd. Stedin was ondertussen bezig met het afsluiten van het lek.

Rond 11:45 uur was de situatie onder controle en kon de brandweer het incident verlaten. Het herstel van de leiding is verder aan Stedin.

Woudenberg
Ook in Woudenberg werd rond 9:15 uur een gasleiding geraakt bij werkzaamheden. De hulpdiensten ontruimde daar 15 woningen. Ook daar is het gaslek inmiddels gedicht. Ruim 3 uur later meldde de Veiligheidsregio Utrecht dat het gaslek is gedicht en de situatie weer veilig is.

De foto’s bij dit artikel zijn van de situatie in Nieuwegein.

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen