Bestuurder auto aangehouden na ernstig ongeval Utrecht

Update 8 april 2023 om 23:10 uur: De politie maakt zojuist bekend dat het slachtoffer, een 78-jarige vrouw uit Utrecht, aan haar verwondingen is overleden. De bestuurder, een 21-jarige man uit Utrecht, werd ter plekke aangehouden. Het onderzoek naar de toedracht loopt nog. 

Op de Marnedreef in Utrecht is zaterdagmiddag een voetganger aangereden door een auto. De politie heeft de bestuurder van de auto aangehouden. De voetganger raakte ernstig gewond en is in kritieke toestand met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. 

De auto reed kwam uit de richting van de Moezeldreef en reed richting de Zamenhofdreef. Het ongeluk gebeurde op een plek waar voetgangers mogen oversteken, maar er is geen zebrapad. Op de weg is een meterslang remspoor van de auto te zien. Ook is de voorruit van de auto zwaar beschadigd. 

De weg is in beide richtingen afgesloten. De politie heeft een ruime afzetting gemaakt om omstanders op afstand te houden. Een traumahelikopter is landde vlakbij het ongeval.

De VOA (Verkeersongevallenanalyse) en de FO (Forensische Opsporing) zijn ter plaatse voor sporenonderzoek.

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen