Grote brand verwoest pand in Utrecht

Een grote brand heeft vanmiddag een kantoorpand aan de Groenewoudsedijk in Utrecht verwoest. De brandweer probeerde aanvankelijk nog om het pand te redden, maar in de loop van de middag werd duidelijk dat dit niet meer ging lukken. Vanwege de coördinatie tussen alle betrokken instanties is de brand opgeschaald naar GRIP1.

De brandweer werd rond 15:30 uur gealarmeerd voor de brand. Er was bij aankomst van de brandweer al sprake van een uitslaande brand. De rook die bij de brand vrijkwam bleef laag bij de grond en trok over de naastgelegen A2 richting een woonwijk. De politie sloot een fietspad af, omdat fietsers anders door de rook moesten fietsen.

Tegen het einde van de middag besloot de brandweer het pand op te geven. De brand en de rook werden daardoor intenser, maar na ruim een uur begon dit al af te nemen. Er komt nog steeds rook vrij. De Veiligheidsregio Utrecht adviseert mensen die last hebben van de rook om ramen en deuren gesloten te houden en de mechanische ventilatie gesloten te houden.

Op het terrein zit ook een gemaal van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, maar dit gemaal is niet bij de brand betrokken.

Het nablussen zal nog wel enige tijd duren.

Foto’s: Koen Laureij

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen