Vrouw (66) en kind (5) overleden bij ongeluk Utrecht

Update 22 april 14:15 uur: De politie heeft zojuist bekend gemaakt dat het 5-jarige jongetje in het ziekenhuis is overleden. Het onderzoek naar het ongeluk is nog bezig. De politie herhaalt de oproep aan getuigen. Mochten mensen iets gezien hebben van het ongeluk dan is het verzoek om met de politie contact op te nemen. De politie kan getuigen ook in contact brengen met slachtofferhulp als daar behoefte aan is. 

Bij een verkeersongeluk op de Biltse Rading in Utrecht is vrijdagmiddag een 66-jarige vrouw om het leven gekomen. Een kindje dat samen met de vrouw overstak is in zorgwekkende toestand naar het UMC Utrecht vervoerd. 

Veel hulpdiensten kwamen naar het ongeval toe. Er landden onder andere twee traumahelikopters naast het incident. De brandweer kwam ter plaatse om de plek af te schermen.

Het ongeluk gebeurde op een oversteekplaats voor voetgangers die met verkeerslichten is geregeld. Er is geen zebrapad. Autoverkeer mag op de plek 70 kilometer per uur rijden. 

De auto die bij het ongeluk betrokken is heeft schade aan de rechterkant van de voorruit en aan de rechterkoplamp. De Biltse Rading is in beide richtingen afgesloten voor nader onderzoek. De VOA en de recherche zijn daar nu mee bezig. De politie roept getuigen op zich te melden.

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen