Politie doet remtests na dodelijk ongeval Utrecht

Hoe hard reed de verdachte toen hij op zaterdag 8 april een 78-jarige vrouw aanreed op de Marnedreef in Utrecht? Die vraag stond vandaag centraal bij een uitgebreid politieonderzoek op dezelfde weg. De politie deed remtests met de auto van de verdachte om zo exact mogelijk te kunnen bepalen hoe hard de verdachte reed. De 78-jarige vrouw die werd aangereden kwam bij het ongeluk om het leven. 

De politie scheurde vandaag met snelheden tot over de 120 kilometer per uur over de weg. Zelfs met die snelheid kwam de politie eerder tot stilstand dan de plek waar de verdachte na de aanrijding tot stilstand kwam. Op zondag 9 april werden ook al remtests gedaan, maar toen werd een ander voertuig gebruikt. Nu had de politie de beschikking over het voertuig die bij de aanrijding betrokken was.

Alle remtests leveren informatie op die de politie nu kan analyseren. Hoe lang daarvoor nodig is niet duidelijk. De 21-jarige bestuurder van de auto werd meteen na de aanrijding aangehouden door de politie. 

Foto’s: Koen Laureij

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen