Grote nachtelijke zoekactie in kanaal bij Houten

Hulpdiensten zijn vannacht in grote getale ingezet voor een zoekactie bij het Amsterdam Rijnkanaal tussen Houten en Schalkwijk. Brandweerduikers, een politiehelikopter en met boten werd in het water rond de Schalkwijksebrug gezocht, maar na ruim 1,5 uur zoeken werd de zoekactie zonder resultaat gestaakt. Inmiddels is de persoon in goede gezondheid terecht.

Met zaklampen werd minutenlang het water afgezocht. Om beter zicht te krijgen op het water zette de brandweer een boot in en kwam ook een politiehelikopter ter plaatse. Een binnenvaartschip assisteerde door rustig langs te varen en met grote zoeklichten het water te bekijken. Tijdens de zoekactie stonden twee ambulances en een Mobiel Medisch Team uit Amsterdam klaar voor het geval er een slachtoffer werd gevonden.

De zoekactie werd opgestart omdat een fiets en een koptelefoon werden aangetroffen. De politie laat weten dat de persoon in goede gezondheid terecht is.

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen