Brand in boerderij met rietenkap IJsselstein

Bij een boerderij aan de Achtersloot in IJsselstein is donderdagavond rond 18:30 uur brand uitgebroken in een boerderij met rietenkap. De brandweer is erin geslaagd een groot deel van het dak te redden, maar de schade is desondanks groot.

Rond 18:30 uur brak er brand uit in de rietenkap van het pand. De brandweer zette meteen meerdere eenheden in en liet ook gespecialiseerde rietdekkers ter plaatse komen. Door riet weg te halen van het dak is geprobeerd de uitbreiding van de brand te stoppen. Daarmee is uitbreiding naar het achterste gedeelte van het gebouw voorkomen.

Een omwonende die voordat de brandweer aanwezig was met een tuinslang hielp met blussen raakte tijdens die bluspoging onwel. De man kwam hard ten val en had medische zorg nodig. Het slachtoffer is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een opgeroepen traumaheli werd onderweg afgemeld.

In 2010 heeft in de boerderij ook een verwoestende brand gewoed. Toen brandde het complete dak af. Pas vorig jaar in 2022 werd een groot deel van het rietendak hersteld. Vanavond ging van het vernieuwde dak weer een stuk verloren.

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen