Omstanders redden automobilist uit auto

Op de N201 bij Loenersloot is vrijdagmiddag een ernstig ongeluk gebeurd. Een auto schoot bij de verkeerslichten naast het Leonardo Hotel de kruising over en ramde een motorrijder die voor het verkeerslicht stond te wachten. De auto schoot verder door een heuvel over en eindigde in de sloot. De motorrijder (57) en de bestuurder van de auto (57) raakten gewond.

Getuigen en omstanders van een ongeluk schoten meteen te hulp. Zeker vijf mensen sprongen het water in om de bestuurder te helpen. Een chauffeur van een vrachtauto met een laadkraan en een bestuurder van een legerjeep maakten een touw aan het inmiddels gezonken voertuig en trokken het zo richting de oever. Daar werd de man door de hulpdiensten uit de auto gehaald.

Er kwamen veel hulpdiensten naar het ongeluk. Naast duikteams van de brandweer werden ook twee traumahelikopters ingeroepen. Die landde op de kruising. De weg is de hele middag afgesloten geweest vanwege het politie-onderzoek.

De politie is trots op de inzet van alle omstanders: “Met elkaar maakten we vanmiddag het verschil. Deze mensen verdienen echt een pluim!”, deelt de politie in een persbericht.

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen