Automobilist aangehouden na dodelijk ongeval Nieuwegein

De bestuurder die vrijdagmiddag bij het ongeval op de Schakelstede in Nieuwegein betrokken was is door de politie aangehouden. Hij wordt door de politie verhoord. Bij het ongeval kwam een 65-jarige vrouw uit Nieuwegein om het leven. Ze kwam lopend onder de auto terecht en overleed ter plaatse.

Het ongeluk gebeurde bij winkelcentrum City Plaza. De politie zette de omgeving ruim af en rond het voertuig werden witte schermen geplaatst. Twee onderzoeksteams van de politie, het Opsporingsteam Verkeer en Forensisch Opsporing Verkeer doen onderzoek naar het ongeval. 

De Schakelstede is een van de toegangswegen naar de parkeergarages rond winkelcentrum City Plaza. De afsluiting zorgt voor wat kleine verkeersopstoppingen, maar veel passanten zien de politie-afzetting staan. Er zijn extra linten opgehangen om omstanders op afstand te houden.

De politie onderzoekt was er is gebeurd en doet een oproep aan mensen die iets hebben gezien of gehoord zich bij de politie te melden. 

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen