Verdacht pakket aangetroffen in onderzoek naar plofkraken Duitsland

De omgeving van een portiek aan de Boliviadreef in Utrecht is vanmorgen rond 7:30 uur afgezet na de vondst van een verdacht pakket. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft het pakket onderzocht en veiliggesteld. Daarna heeft de recherche het onderzoek overgenomen. Er bleek geen sprake te zijn van explosief materiaal.

Vanwege de mogelijke gevaarzetting werd de portiek waar het pakket werd aangetroffen ontruimd. Dat ging om 10 woningen. De bewoners konden in de loop van de ochtend terug naar huis.

De politie kwam het pakketje op het spoor in een lopend onderzoek naar plofkraken in Duitsland. In een gezamenlijk onderzoek van de Nederlandse en Duitse politie zijn vandaag vier personen aangehouden die worden verdacht van een serie plofkraken op geldautomaten in Duitsland. De vier aangehouden verdachten, in de leeftijden 25, 26, 29 en 30 jaar, komen uit Mijdrecht, Utrecht en Houten en zitten vast voor verhoor.

Op negen locaties in Ter Aar, Mijdrecht, Utrecht, Houten en Brunssum (Limburg) is doorzoeking gedaan. Hierbij zijn onder andere geld, gsm’s, en zwaar vuurwerk in beslag genomen. Op een van deze locaties, in een woning aan de Boliviadreef, werd dus een verdacht pakketje gevonden.

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen