Mogelijk explosief in auto bij tankstation Baarn

De omgeving van een Tango tankstation aan de Drakenburgerweg in Baarn is urenlang afgezet vanwege een explosief in een auto. De Explosieven Opruimingsdienst heeft het voorwerp onderzocht en veiliggesteld.

Mogelijk gaat het om een zelfgemaakte vuurwerkbom. Het betrof een groot voorwerp dat was ingetaped en waar draden uitstaken. Of het daadwerkelijk een explosief danwel vuurwerkbom betrof kan nog niet worden bevestigd.

De politie kwam het explosief rond 3:15 uur op het spoor. Waarom de auto werd doorzocht en of de bestuurder is aangehouden wordt ter plaatse niet duidelijk.

Tijdens het onderzoek van de Explosieven Opruimingsdienst stonden een ambulance en de brandweer standby voor het geval er iets misging. Die diensten zijn inmiddels met retour. De recherche is ter plaatse voor aanvullend onderzoek in de auto. De omgeving blijft nog afgezet.

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen