Persoon valt van brug tijdens politieactie Utrecht

De man die donderdag rond 21:00 uur een spoorbrug in Utrecht op was geklommen is naar beneden gevallen. Terwijl het arrestatieteam op enkele meters van de man in gesprek was koos de man ervoor zich via een brugpijler naar beneden te laten glijden. De man kwam met een flinke klap op de brug terecht een raakte gewond. Een traumahelikopter en meerdere ambulances kwamen ter plaatse. Na behandeling is de man per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. 

Rond 21:00 uur werd de man vermoedelijk betrapt op het spuiten van graffiti op de brug. Toen de politie aankwam ging de man meteen de brug op naar boven. Meerdere agenten werden ingezet om de man naar beneden te praten, maar dat mocht niet baten. Uiteindelijk werd een arrestatieteam ingezet om de man te gaan halen. Ook het arrestatieteam heeft lange tijd met de man contact gemaakt, maar de man weigerde mee te werken. 

Toen het arrestatieteam de man wilde gaan halen liet de man zich naar de brugpeiler afzakken, maar doordat hij geen grip kreeg viel hij naar beneden. Hij kwam op de brug terecht. 

Het treinverkeer heeft de hele avond stilgelegen en kan pas na 2 uur weer op gang komen. Ook de scheepvaart op het Amsterdam Rijnkanaal kon pas na middernacht worden hervat. Voor de zekerheid stonden onder de brug brandweerduikers en een brandweerboot klaar. De man gooide nog een rugzak naar beneden die door de brandweerboot uit het water is gehaald. 

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen