Man aangehouden die voorwerp bij moskee Utrecht legde

Een persoon heeft woensdag rond 11.45 uur een verdacht voorwerp bij de moskee aan het Moskeeplein in Utrecht achtergelaten. Hij ging er daarna vandoor. 

De politie kon de man op de Lange Hagelstraat aanhouden. In de straat ligt een petje op de grond waar de aanhouding plaatsvond. Volgens omstanders is de man daar getaserd. De omgeving is nog afgezet en de politie doet onderzoek. Agenten hebben aandacht voor een woning en een geparkeerde auto die in dezelfde straat staat. Ook in die auto wordt gekeken. 

Ook een deel van het Westplein en rond de moskee werd afgezet, maar die afzetting werd na ongeveer een halfuur opgeheven. De politie zegt dat het voorwerp dat werd achtergelaten is aangetroffen en dat het voor nader onderzoek is meegenomen. Wat het was wordt onderzocht.
Meerdere omstanders melden dat de politie gisteravond ook al bij deze persoon in de straat is geweest. De politie kan dat niet bevestigen. 

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen