Motor vliegt in brand na dodelijk ongeluk Nieuwegein

Een motorrijder is dinsdagochtend om het leven gekomen toen hij frontaal op een tegemoetkomende auto botste. Dat bevestigt de politie. De motorrijder kwam meters verderop op het asfalt terecht en de motor vloog in de brand. Het ongeluk gebeurde ter hoogte van de kruising met de Ampèrebaan. 

Hulpdiensten kwamen massaal ter plekke en schermden direct de plek van de hulpverlening aan de motorrijder af. De brandweer kwam ter plaatse om de brand te blussen en ambulancepersoneel ontfermden zich over de slachtoffers. Ook een traumahelikopter landde naast het ongeluk.

De bestuurder van de auto is opgevangen bij een bedrijf in de buurt. De ambulancedienst heeft het slachtoffer daar nagekeken en daarna meegenomen naar het ziekenhuis. 

De motorrijder kwam ter plekke te overlijden. De politie start een uitgebreid onderzoek op en spreekt onder andere met mensen die getuigen waren. Ook wordt sporenonderzoek gedaan. De weg blijft voorlopig afgesloten. 

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen