Vrachtwagen met postpakketten kantelt op A2 Loenersloot

Wie vandaag langs de A2 bij Loenersloot rijdt moet niet gek opkijken dat er een vrachtwagen op zijn kant in de berm ligt. De truck met trailer kantelde vannacht rond 3:40 uur op de rijbaan richting het zuiden. Onbekend is of hoe het met de bestuurder gaat.

De vrachtwagen ramde eerst de vangrail aan de rechterkant van de snelweg. Daarna stuurde hij de rijksweg over en kantelde op de vijf rijbanen van de A2. Het asfalt liep daardoor forse krassen op en er kwam veel puin op de weg terecht. De combinatie eindigde in de berm. Rijkswaterstaat moest vier van de vijf rijbanen afsluiten om de rommel op te ruimen en het asfalt te beoordelen.  

De berging kon niet voor de spits worden gerealiseerd. Daarom is besloten de berging uit te stellen tot vanavond. Dat betekent dat de vrachtwagen, die geladen is met postpakketten, de hele dag op de snelweg blijft liggen.

In de loop van de dag vindt waarschijnlijk wel een spoedreparatie plaats aan de vangrail aan de rechterkant van de snelweg. Daarvoor zal één rijstrook afgesloten worden. Alle andere rijbanen zullen voor het begin van de ochtendspits weer open zijn. Wel zal er de hele dag een snelheidsbeperking gelden. Vooralsnog is één van de vijf rijstroken afgesloten.

Hoe het ongeluk kon gebeuren is nog onduidelijk. De vrachtwagen had in ieder geval geen lekke of klapband. 

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen