Explosieven gevonden in hal van flat Utrecht

In een flat aan de Tafelbergdreef in Utrecht is vanmorgen uitgebreid onderzoek gedaan nadat een verdacht pakketje werd aangetroffen. Politie bevestigt dat in het verdachte pakketje daadwerkelijk explosieven zaten. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft onderzoek gedaan en het pakket meegenomen. Het onderzoek speelde in de hal van de flat.

Ook twee rechercheurs hebben onderzoek gedaan. Zij hebben foto’s gemaakt en kwamen naar buiten met meerdere zakken waarin veiliggestelde materialen zaten. Of hier ook de explosieven tussen zaten is niet duidelijk. Het materiaal werd niet in een speciale bak of koffer vervoerd.

Via X (voorheen Twitter) communiceerde de politie dat er woningen werden ontruimd. Hoeveel woningen precies ontruimd zijn is niet duidelijk. In de omgeving van de flat stonden in ieder geval weinig mensen. Volgens omstanders is het pakketje door een schoonmaker ontdekt.

Inmiddels is de afzetting in de straat weer vrijgegeven en kan iedereen weer terug naar huis.

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen