Grote pro-Palestina demonstratie in Utrecht

In Utrecht is donderdagavond een grote pro-Palestina demonstratie georganiseerd. Volgens de gemeente Utrecht waren daar rond de 7000 mensen bij aanwezig. De demonstratie is zonder grote problemen verlopen.

De demonstratie begon op het Domplein waar toespraken werden gehouden. Daarna begon een mars door het centrum die eindigde op het Jaarbeursplein. Op een aantal plekken werd zwaar vuurwerk afgestoken. De politie heeft twee aanhoudingen verricht; voor het afsteken van vuurwerk en openbaar dronkenschap.

Voor aanvang van de demonstratie werd een Taliban vlag onderzocht. In overleg met de gemeente werd geconcludeerd dat deze niet strafbaar was. Toen de vlag tijdens de demonstratie voor onrust zorgde is de drager verzocht de vlag weg te halen. Daar gaf hij gehoor aan.

De politie en Mobiele Eenheid stond op verschillende plekken in de stad standby om bij ongeregeldheden in te kunnen grijpen. Die inzet bleek niet nodig.

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen