Jerrycans en vermoedelijk explosieven in auto Utrecht

Op de Ankaradreef in Utrecht wordt vanochtend uitgebreid onderzoek gedaan, nadat in een voertuig jerrycans en mogelijke explosieven zijn aangetroffen. De omgeving is ruim afgezet.

De Explosieven Opruimingsdienst haalde een grote tas uit het betreffende voertuig. Opvallend was dat de rechter achterruit van de auto kapot was. De EOD-er heeft twee op explosieven lijkende voorwerpen uit de tas gehaald. Het zijn grijze pakketjes met daaraan lange elektriciteitskabels.

Terwijl de EOD die pakketjes onderzoekt doet de recherche verder onderzoek bij de auto. Uit de auto worden zeker acht jerrycans gehaald. Vijf daarvan zijn gevuld met een onbekende vloeistof. De recherche onderzoekt de jerrycans en de inhoud.

De omgeving is ruim afgezet, maar voor zover bekend zijn er geen woningen ontruimd. Hoelang het onderzoek nog gaat duren is onduidelijk.

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen