Enorme brand bij bedrijf in Woerden

Bij een evenementenbedrijf aan de Industrieweg in Woerden is vannacht een grote brand uitgebroken. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) betreft het pand een standbouwer. Meerdere woningen, waaronder ook een aantal begeleid wonen, zijn ontruimd.

Zeer grote brand
Rond 0:30 uur kwam bij de brandweer de eerste melding binnen. De brandweer is snel ter plekke, maar de vlammen slaan dan al uit het dak van het gebouw. Er wordt opgeschaald naar classificatie zeer grote brand en er wordt ingezet op het voorkomen van overslag naar naastgelegen gebouwen.

De hulpdiensten schaalden ook op naar GRIP1. Dat deden ze om de samenwerking tussen politie, brandweer, ambulance en de gemeente goed te laten verlopen. Ook de burgemeester van Woerden, Victor Molkenboer, kwam ter plekke. 

Meerdere woningen ontruimd
De brandweer heeft meerdere woningen ontruimd. Hoeveel precies kan de woordvoerder van de VRU niet zeggen. Wel weet ze dat een aantal woningen een begeleid wonen functie hadden en dat alle bewoners zijn opgevangen in het stadhuis van Woerden.

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen